Know how

Zeiljachten van WESTERLY, MOODY (UK), MAXI, NORTHSHORE

Hoewel de WESTERLY’s en de Engelse MOODY’s niet meer gebouwd worden,

is SKIPSHANDEL STAVOREN (als voormalig importeur) nog altijd aanspreekpunt voor deze
jachten in de Benelux en Duitsland. Wij hebben regelmatig gebruikte WESTERLY’s en MOODY’s in ons aanbod.

Dit geldt overigens, eveneens als voormalig importeur, ook voor diverse generatie’s MAXI’s tot bouwjaar 2003.

know-how

Ook kunt u bij SKIPSHANDEL STAVOREN regelmatig terecht voor goede gebruikte SOUTHERLY’s (NORTHSHORE Yachts), Vancouvers en Fishers. SKIPSHANDEL STAVOREN is, in samenwerking met FRISIA-YACHT-SERVICE uit Norden, dealer geweest voor Northshore Yachts uit Engeland en beschikt over een ruime database van eigenaars en geïnteresseerden.

Bovendien hebben wij een uitgebreid verkoop/bemiddelings-archief, waarin diverse wetenswaardigheden over de diverse bemiddelde jachten is bewaard.

MAXI

De MAXI-vertegenwoordiging was op Marina Stavoren vanaf 1986 en SKIPSHANDEL STAVOREN heeft MAXI vertegenwoordigd vanaf 1989 tot 2003.

MAXI zeiljachten, voor de liefhebbers van sportieve zeileigenschappen, snelheid, comfort en bedieningsgemak!

Fraaie slank gelijnde en snelle jachten met een comfortabel en smaakvol interieur, waar het qua ergonomie altijd goed zit met betrekking tot liglengte, zitbreedte, stahoogte, etc.

MAXI jachten zijn ontworpen door Pelle Petterson Design. MAXI jachten zijn uitgerust met VOLVO motoren, SELDEN tuigage, ELVSTRÖM zeilen en LEWMAR beslag, CE & DNV certification, category A-Ocean.

“ZWEEDSER kan het niet!”

jachten van maxi

SOUTHERLY (NORTHSHORE jachten)

Deze jachten bieden u zeileigenschappen en zeewaardigheid, die minstens zo goed zijn als van een vinkieljacht. Méér ballast en met de ballast-swingkiel naar beneden méér diepgang, dan de vergelijkbare vinkieljachten, daar door een zeer uitgebreid en fantastisch vaargebied! Droogvallen op de Wadden, in Friesland de drukte mijden met een minimale diepgang van ca. 0,75 m . In de Engelse en Franse droogvalhaventjes genieten van het pittoreske schouwspel. Te veel om op te noemen. Het kan allemaal met een SOUTHERLY!

SOUTHERLY sailing yachts

SOUTHERLY sailing yachts

Unieke zeiljachten met binnenbesturing en ‘Southerly Swingkeel’. Het ene moment zeil je veilig en snel op open zee met meer diepgang dan een vergelijkbaar schip met normale kiel, het andere moment val je droog, stap je van boord via de zwemtrap en kun je toeven naast je boot. De kiel wordt elektrisch bediend en kan op en neer bewogen worden met “een druk op de knop” en blijft vervolgens in iedere benodigde positie.

Stap nu aan boord van:

  • SOUTHERLY 115 ( 2 x)
Fisher motor sailers

FISHER motor sailers

Zijn gebouwd van 25 tot 45 Ft. De vissersschepen uit de Oostzee hebben model gestaan voor het ontwerp van de rompvorm. Van oudsher hebben deze een goede reputatie van grote zeewaardigheid onder extreme omstandigheden, zowel onder zeil als op de motor. Het casco met ingelamineerde kiel en de opbouw zijn uitgevoerd in glasvezel versterkt polyester. ( hand lay-up methode) Door de hoge verschansing en zeereling is het veilig aan dek, ook tijdens zwaar weer. De grote kluisgaten garanderen een snelle afvoer van eventueel overkomend water. De diep zelflozende kuip met zijn hoge wanden geeft een grote mate van bescherming. Van hieruit kan ook met de helmstok gestuurd worden.

Vancouver cruising yachts

VANCOUVER cruising yachts

Zijn gebouwd van 28 tot 38 Ft. Veiligheid, zeewaardigheid, comfort en gebruiksvriendlijkheid zijn de karaktereigenschappen van alle Vancouvers. Vancouvers zijn voornamelijk cruisers en behoren tot de veiligste zeiljachten, bij wat voor een weersomstandigheden dan ook. Vancouver beschikt over de beste eigenschappen van traditioneel jacht design, vertaald in de waterverplaatsing en de lange ingekapselde kiel, die samen zorgen voor immense stabiliteit en een geruststellend voorspelbaar gedrag.

moody boten

MOODY, inspired by passion

Verre bestemmingen zijn comfortabel binnen bereik!

De magnifieke engelse MOODY’s van de 20e en 21e eeuw zijn jachten, die ertoe uitnodigen om meteen de zeekaarten open te slaan en serieuze zeereizen te gaan voorbereiden.

De engelse MOODY range werd bij Moody & Sons in Southampton, bij Marine Projects in Plymouth en bij Halmatic in Portsmouth gebouwd. Er is voldaan aan de meest veeleisende normen en zijn niet alleen ontworpen om de krachten van de zee te kunnen weerstaan, maar ook om ze met kleine bemanning de baas te zijn. Bill Dixon is de ontwerper van de recentere Moody-generatie.

Zeer degelijk gebouwde jachten, uitermate goed geschikt voor reizen over zee. En ook wat betreft de comfortable interieurs, is bewezen, dat aan deze MOODY’s het soort zorg voor detail en vakmanschap is besteed, waardoor ze zo bekend en beroemd zijn geworden.

Bij SKIPSHANDEL STAVOREN vindt u regelmatig goede gebruikte Engelse Moody’s

u bent welkom aan boord!

De Engelse MOODY range vindt u op:

SKIPSHANDEL STAVOREN als aanspreekpunt

voor vragen over WESTERLY’s

Hoewel de ENGELSE WESTERLY’S niet meer gebouwd worden, is SKIPSHANDEL STAVOREN, als voormalige importeur, aanspreekpunt voor allle WESTERLY-eigenaren in de Benelux en in Duitsland. Op dit front is er een regelmatig wisselend aanbod van gebruikte jachten, die bij ons in de verkoophaven liggen.